Frederik over zijn opleiding tot webdesigner

15/09/2022 Thomas Verlinden

Dit is Frederik. Hij studeerde onlangs af als webdesigner aan onze school en begon aan een geheel nieuwe carrière. Hij vertelt hoe deze periode hem ertoe bracht nieuwe doelen te stellen en alles op te geven om zijn diploma te behalen.

“Ik werkte vroeger in een winkel als verkoper, maar de afgelopen twee jaar moesten veel winkels sluiten en werd een groot aantal medewerkers ontslagen. Nu ik erover nadenk, was het de perfecte gelegenheid om nieuwe doelen voor mezelf te stellen. Ik besloot meteen een nieuwe richting in te gaan: IT.”

“Na wat online onderzoek schreef me in voor de opleiding Webdesigner bij deze school. Mijn keuze viel hierop omdat de cursusinhoud erg compleet was. De lesstof was direct beschikbaar op eCampus en ik begon met veel enthousiasme aan de opleiding. Ik besteedde ongeveer 2 uur per dag aan het bestuderen van de verschillende modules en na een paar maanden deed ik de examens online.”

“Tegen het einde van mijn opleiding ben ik op zoek gegaan naar interessante vacatures. Zo heb ik mijn huidige baan gevonden. Ik slaagde snel voor mijn examen en solliciteerde voor mijn ultieme droombaan dankzij mijn gloednieuwe diploma. De volgende dag werd ik uitgenodigd voor een online sollicitatiegesprek! De manager stelde me een paar vragen die ik gemakkelijk wist te beantwoorden. Ook moest ik een test doen om mijn vaardigheden te bewijzen, maar ook dat ging van een leien dakje, omdat ik door mijn opleiding goed was voorbereid en veel praktijkervaring had opgedaan. De resultaten waren uitstekend en ik kreeg een paar dagen later een baan aangeboden. Ik greep deze kans en tegenwoordig ben ik dus werkzaam voor een enorm tof bedrijf.”

Zijn advies

“Ik zou deze cursus zeker aanraden aan anderen. Naar mijn mening was het het perfecte moment om mezelf om te scholen en dat stelde me in staat om aan mijn persoonlijke toekomst te werken. Mijn grootste obstakel was het blijven geloven in mezelf dat ik eigenhandig in staat was mijn carrière te veranderen. Dankzij de steun van mijn docent en mijn vrienden is het me toch gelukt om daar te komen. Ik ben uiteindelijk enorm trots op mijn succes en nu richt ik me volledig op mijn toekomst in de webdesignsector. Ik heb maar één ding te zeggen tegen anderen: blijf in jezelf geloven en dan kom je er vanzelf. Hoe cliché het ook klinkt, het is echt zo!”

 


relatedBlogs

It & développement web : un secteur connecté à tous les autres

Succesverhaal: interview met oud-student Medisch Secretariaat Lydia Renard

It & développement web : un secteur connecté à tous les autres


previousLabel

Vier redenen waarom een baan in de juridische sector zo geweldig is

nextLabel

Suivre une formation : un investissement qui rapporte en tout temps !

blogTags


ITWebdesignStudyStuderenStudieStudentSucces

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0